top of page

Veel gestelde vragen

 • Welke kennis is er vereist om lid te worden van Martivinum?
  Er is geen enkele voorkennis of studie vereist om lid te worden van Martivinum. Martivinum is een vereniging van mensen die kunnen genieten van een lekker glas wijn en er iets meer van willen leren door wijnen te degusteren en te bespreken. Niemand wordt verplicht om in grote groep iets naar voor te brengen. Op 25/9/23 organiseren we een afzonderlijke avond hoe wijn te proeven. Op deze instapavond leer je reeds veel bij. Voor alle duidelijkheid: er is geen verplichting om na deze avond lid te worden van Martivinum.
 • Hoe gaat een proefavond er aan toe?
  Elke proefavond heeft een specifiek thema. Die kan je terugvinden op deze website. Onze wijnmeester geeft een korte algemene toelichting over het thema en de bijhorende wijntjes. Samen degusteren we dan 8 wijnen dewelke worden besproken met de mensen aan uw tafel. Vrijwilligers, die graag hun bevindingen delen, kunnen deze delen met het ganse publiek. Onze wijnmeester geeft ook haar visie van de wijn. Na de 8 wijntjes, geven we nog even de prijzen door en de handelaar waar de wijntjes zijn gekocht. Daarna voorziet Martivinum nog een hapje dat met de laatste restjes van de wijnen kan worden genuttigd.
 • Wat kost een proefavond?
  Als lid betaal je 140 euro voor 6 wijnproefavonden. Je kan ook éénmalig langskomen voor 25 euro per proefavond. Wens je daarna lid worden, dan wordt dit bedrag afgetrokken van je lidgeld.
 • Wat moet ik meebrengen op een proefavond?
  Je goed humeur en 6 wijnglazen (bij voorkeur INAO glazen). Voor al de rest zorgen wij. Als je geen glazen zou hebben, kan je terecht bij ons terecht om een setje aan te kopen.
 • Kan ik glazen aankopen bij Martivinum?
  Indien je dit wenst, kan je wijnglazen aankopen bij Martivinum.
 • Hoeveel kost een wijnreis?
  De prijs van de wijnreizen zijn gekend vanaf het moment dat de voorbereidingen zijn afgerond.
 • Wat is inbegrepen in de prijs van de wijnreis?
  Alle kosten van het hotel, ontbijt, lunch en diner; de degustaties zijn inbegrepen in de prijs. Een eventuele activiteit is ook inbegrepen. Alleen de aankoop van eventuele wijnen bij een wijnboer, of een drankje na het avondmaal in de bar van hotel of elders in het dorpje zijn voor uw eigen rekening.
 • Welke kazen worden er geserveerd?
  Op onze kaas en wijnavond zijn er veel soorten kazen te verkrijgen van geitekaasjes tot schimmelkazen. Onze kazen worden geserveerd in een buffet. U kan zo veel langskomen als je wil.
 • Mijn partner lust geen kaas. Wat nu?
  Geen probleem. Naast ons kaasbuffet is er eveneens een charcuteriebuffet aanwezig. Je hoeft je partner dus niet thuis te laten.
bottom of page