top of page

Wijnreis La Touraine - 2017

Regio temidden van de Loirevallei

Verscholen in de hartslag van de schilderachtige Loire-vallei in Frankrijk, verwelkomt de wijnregio La Touraine bezoekers met een betoverende mix van schoonheid, geschiedenis en voortreffelijke wijnen. Met zijn gevarieerde terroir en beroemde appellations is La Touraine een oase voor liefhebbers van wijn en ontdekking.

De Loire-rivier kronkelt door dit prachtige landschap, omringd door glooiende heuvels en pittoreske dorpjes. La Touraine heeft een uitzonderlijke diversiteit in druivenrassen, van Chenin Blanc en Sauvignon Blanc tot Cabernet Franc en Gamay. De regio omvat bekende appellations zoals Chinon, Vouvray en Bourgueil.

La Touraine ademt geschiedenis, met majestueuze kastelen en historische gebouwen die een reis door de tijd bieden. Het charmante stadje Tours fungeert als een toegangspoort tot deze regio vol schatten.

De wijnproducenten van La Touraine streven naar duurzaamheid en ambachtelijkheid, wat leidt tot wijnen die de ziel van het landschap weerspiegelen. Wijnproeverijen hier zijn een genot voor de zintuigen, waar elke slok een verhaal vertelt van de streek en de passie van de wijnmakers.

La Touraine is een ontdekkingsreis die beloont met wonderen, zowel in het glas als daarbuiten. Een glas wijn uit La Touraine opent de deur naar een wereld van verrukking, waar de charme van de Loire-vallei in elke druppel wordt weerspiegeld.
 

Hieronder enkele impressies van de wijnreis:

bottom of page