top of page

Wijnreis Côte de Beaune - 2016

Beaune, het hart van de Bourgogne

In het hart van de legendarische Bourgogne-streek in Frankrijk strekt zich de verfijnde wijnregio Côte de Beaune uit. Deze betoverende plek, doordrenkt van geschiedenis en elegantie, is een toonbeeld van wijnkunst en verfijning.

Côte de Beaune staat bekend om zijn verbluffende witte en rode wijnen die de zintuigen betoveren. De heuvels langs de Côte de Beaune zijn bezaaid met wijngaarden die zich uitstrekken van pittoreske dorpjes tot historische kastelen. Hier domineert de Chardonnay-druif voor de witte wijnen en de Pinot Noir-druif voor de rode wijnen, beide gevangen in een dans van terroir en expertise.

Het terroir van Côte de Beaune is een palet van variatie, van kalksteen tot klei en kiezelstenen, elk met zijn eigen karakteristieken die de druiven unieke smaakprofielen geven. Wijnmakers in deze regio koesteren eeuwenoude tradities, terwijl ze ook moderniteit omarmen om de kwaliteit te verfijnen.

Het charmante stadje Beaune, dat het hart van de regio vormt, is doordrenkt van wijn-erfgoed. Hier vinden we de beroemde Hospices de Beaune, een historisch ziekenhuis met wijngaarden die nog steeds worden gebruikt om wijnen te produceren voor liefdadigheidsveilingen.

Côte de Beaune, met zijn adembenemende landschap en zorgvuldig bewaarde tradities, is een bestemming voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring. Een fles Côte de Beaune-wijn ontkurken is als het openen van een deur naar een wereld van Bourgondische pracht en genot, waar elke slok een eerbetoon is aan de passie van de wijnmakers en de tijdloze magie van de regio.

Hieronder enkele impressies van de wijnreis:

bottom of page