top of page

Wijnreis Mosel-Saar-Ruwer 2018

Wijngebied Moezel - regio rond 3 rivieren

In het hart van Duitsland's wijnlandschap ligt de prachtige regio Mosel-Saar-Ruwer, een betoverend stukje paradijs dat bekend staat om zijn adembenemende landschappen en wereldberoemde Riesling-wijnen. Deze regio, genesteld langs de kronkelende oevers van de rivieren de Moezel, de Saar en de Ruwer, biedt een onvergetelijke reis voor wijnliefhebbers en avonturiers.

Het kenmerkende kenmerk van Mosel-Saar-Ruwer is ongetwijfeld de steile hellingen die bedekt zijn met wijngaarden. Deze uitdagende omstandigheden zijn ideaal voor de teelt van de Riesling-druif, die gedijt in de koele klimaten en krijtachtige bodems van de regio. De Rieslings uit Mosel-Saar-Ruwer staan bekend om hun verfijning, levendige zuurgraad en uitgesproken minerale tonen.

De regio is doordrenkt van geschiedenis en cultuur, met schilderachtige dorpjes, middeleeuwse kastelen en historische bezienswaardigheden die de sfeer van vervlogen tijden vastleggen. De steden Trier en Bernkastel-Kues vormen belangrijke culturele centra en bieden een prachtige mix van erfgoed en moderniteit.

Wijnliefhebbers zullen genieten van de mogelijkheid om wijnhuizen te bezoeken en te proeven te midden van deze adembenemende omgeving. Het proces van wijnbouw in de steile wijngaarden is arbeidsintensief en vereist veel aandacht voor detail, wat resulteert in wijnen die doordrenkt zijn van de inspanning en toewijding van de wijnmakers.

Of je nu een wijnkenner bent of gewoon wilt genieten van een rustige vakantie, Mosel-Saar-Ruwer biedt een unieke ervaring die al je zintuigen zal prikkelen. Een glas Riesling uit deze regio is als een reis door de tijd en het landschap, waarin de essentie van de Mosel-Saar-Ruwer regio wordt vastgelegd in elke verfijnde slok.

Hieronder enkele impressies van de wijnreis:

bottom of page